pondělí 22. září 2014

Arco vícedélky

S Oldou jsme domluvený, že pojedeme do hor. Máme vybráno něco v Rakouské oblasti Lofer a pak v Dolomitech. Dva měsíce sleduji každodenně předpověd a stále  je úplně na prd. Teď už vím, že v Alpách bylo nejhorší počasí za posledních 30 let...

Máme poslední týden, kdy bychom mohli ject a tak se domlouváme, že pojedeme na 5 dní do Arca. Mám tam vybráno pár cest, na které jsem vždy koukal.

Pohled na Lago di Garda
První den lezeme na Colodri cestu Suotto vuotto za 7b. Je to celé převislé a úplně parádní lezení po hadech. V první délce je nám horko, ale pak zalezeme do stínu a je to ok. Sestupujeme ferátkou s tím, že jsme největší borci, když tu ferátu (A?) dokážeme i slézt...

Colodri, cesta vede v levém převislém pilíři
Další den vyrážíme na perlu a asi do nejhezčí stěny, která se tyčí nad Sarche. Piccolo Dain. Máme vybranou cestu John Coffey. První den jsme to tam nařezali na OS tak si věříme. Délky za 6b+, 7a+, 7b, 7b+, 7a+ nám nenahánějí velký strach.

Délka za 7b+ s parádní expozicí
V první délce se už regulérně leze a já si říkám, že je asi něco špatně. Nalézám do další délky a snad v první třetině končí boj o OS. A stává se z toho boj dolézt to nahoru. Je to boj opravdu velký a  na danou obtížnost je to opravdu kotel. Obtížnost délek je komplexní a leze se úplně celou cestu. V délce za 7b je regulérní skok do boku. Připadám si jak na Tommy na El Capitanu. Poslední délka za 7a+ je dlouhá a už jsme úplně vyčerpaný. Slaníme dolů a říkáme si jak jsme dostali na prdel.

Natáčení
Ke konci rest daye to vidíme pozitivněji a dumáme nad tím, jestli se pokusit o volný souvislý přelez, který by alespoň pro nás, byl hodně hodnotný - a s tím, že se jedná o nejlehčí cestu ve stěně i vstupenka k dalším cestám. Přes noc prší a tím pádem se smylo všechno mágo a bez toho je přelez zcela nereálný. Chyty jsou tak malý, že je nemá šanci člověk hledat.

Jdeme tedy na něco jiného. Kýženou cestu však nenacházíme a vlézáme do cesty za 6c+. Takže takovej další rest.

Poslední den lezeme cestu Re mida, která vede krásnou skálou a je také vyživná. Ale jsme už rozlezenější a tak se nám daří další OS. Zabalíme se a jedeme domů.


Parádní déka za 7a+
A tady je video...

https://vimeo.com/106754051


V říjnu se chystáme na přelez Johna Coffeyho tak snad se nám to povede a bude třeba nějaké další video.

Žádné komentáře:

Okomentovat